( ! ) Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/vhosts/nederlandsebijbels.nl/httpdocs/textpattern/lib/txplib_misc.php(512) : eval()'d code on line 408
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0005234360{main}( ).../index.php:0
20.0042239336include( '/var/www/vhosts/nederlandsebijbels.nl/httpdocs/textpattern/publish.php' ).../index.php:33
30.03462020488preText( ).../publish.php:106
40.03472056296callback_event( ).../publish.php:191
50.03472056488call_user_func:{/var/www/vhosts/nederlandsebijbels.nl/httpdocs/textpattern/lib/txplib_misc.php:548} ( ).../txplib_misc.php:548
60.03472056800tru_tags_clean_url_handler( ).../txplib_misc.php:548
Nederlandse Bijbelvertalingen: weblog archief: 2 jaar bloggen

2 jaar bloggen

Al zo'n 2 jaar schrijf ik blogs op deze website over alles wat met Nederlandse Bijbels te maken heeft, en ik merk dat mijn interesse binnen dit gebied steeds iets verandert.

In het begin was ik vooral bezig om zoveel mogelijk Bijbels aan mijn verzameling toe te voegen. Ik struinde rommelmarkten af en kwam altijd wel met een interessant exemplaar terug. Vooral onbekende Bijbelvertalingen, die vaak slechts voor een kleiner publiek werden uitgegeven, hadden mijn interesse. 

Nu we echter twee jaar verder zijn, merk ik dat mij collectie aardig is gegroeid, en dus ook completer begint te raken. Ik tik niet zo gemakkelijk meer een voor mij onbekede uitgave op de kop. Geleidelijk aan is mijn interesse verschoven naar boeken óver Bijbelvertalen. Daar blijkt veel over geschreven te zijn, vaak niet wetenschappelijk, maar heel praktisch, om geïnteresseerde gemeenteleden een handreiking te bieden. 

Ook ligt mijn interesse niet alleen maar meer bij de inhoudelijke kant van een vertaling. Ik was (en ben) geïnteresseerd in hoe verschillende vertalingen één gedeelte soms op een totaal andere manier weergeven. Nu is mijn aandacht breder geworden: naar de theologie en vertaalprincipes achter deze weergave. Ook let ik veel op de gebruikte argumentatie om een vertaling af te wijzen of juist enthousiast te omarmen. 

Verassend genoeg ontdek ik telkens weer boeiende onderwerpen om te bloggen, zodat ik voorlopig nog niet uitgeschreven ben!

Toegevoegd op: 13 maart 2008

Ga naar:   Startpagina   -   weblog archief

Mijn weblog

Hier schrijf over wat mijn meningen, commentaar bij gebeurtenissen, en alle ander zaken die ik relevant vind voor Nederlands Bijbelvertalingen