( ! ) Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/vhosts/nederlandsebijbels.nl/httpdocs/textpattern/lib/txplib_misc.php(512) : eval()'d code on line 408
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0000231840{main}( ).../index.php:0
20.0002235728include( '/var/www/vhosts/nederlandsebijbels.nl/httpdocs/textpattern/publish.php' ).../index.php:33
30.01112017160preText( ).../publish.php:106
40.01122053016callback_event( ).../publish.php:191
50.01122053208call_user_func:{/var/www/vhosts/nederlandsebijbels.nl/httpdocs/textpattern/lib/txplib_misc.php:548} ( ).../txplib_misc.php:548
60.01122053520tru_tags_clean_url_handler( ).../txplib_misc.php:548
Nederlandse Bijbelvertalingen: weblog archief: The Gideons International

The Gideons International

Zoals aangekondigd vandaag de andere kant van het spectrum: een Nieuw Testament van The Gideons International.

Klein, blauw, onbeduidend, en niet bestemd voor de verkoop. Maar ook met een halve systematische theologie. De hele uitgave werkt toe naar de laatste bladzijde: twee cruciale lijntjes waarop naam en datum van de lezer geschreven kunnen worden, die daarmee verklaart Jezus als persoonlijke Verlosser en Zaligmaker (mét hoofdletters) te hebben aangenomen.
De uitgave begint met een promotiepraatje over The Gideons International,
en gaat daarna verder met het aardig pretentieuze 'hulp voor levensproblemen' en 'hulp in tijden van nood'. Onder levensprobleem valt onder andere 'vitterij' en 'zelfverheerlijking'. Ook worden er tekstverwijzingen naar 'christelijke deugd en karakter' gegeven, waar niet geheel verrassend 'bijbellezen' er één van is.

Het inleidende gedeelte op de Bijbel kan nauwelijks méér in tegenspraak zijn met het stuk uit de Naardense Bijbel. "De Bijbel bevat de gedachte van God, de toestand van de mens, de weg van redding, de ondergang van zondaren en het geluk van de gelovigen. Zijn leerstukken zijn heilig, zijn voorschriften zijn bindend, zijn geschiedenissen zijn waar en zijn besluiten zijn onveranderlijk."

Achterin presenteren de Gideons in een paar bladzijden alles wat nodig is om gered te worden. De lezer wordt zo meegenomen van 'God houdt van U' via 'alle mensen zijn zondaars' en 'Gods antwoord op de zonde' naar 'allen kunnen nu gered worden', waarna de lezer uitgedaagd wordt om zijn of haar handtekening te zetten. Tenslotte wordt de nieuwe bekeerling verzekert van zijn zekerheid als gelovige.  

Het Nieuwe Testament is trouwens weergegeven in de vertaling van het Nederlands Bijbelgenootschap uit 1951.  

Zie voor meer informatie over The Gideons International: www.gideons.org en http://en.wikipedia.org/wiki/Gideons_International.  

Zie hier voor het vorige artikel.   

Toegevoegd op: 20 mei 2006

Ga naar:   Startpagina   -   weblog archief

Mijn weblog

Hier schrijf over wat mijn meningen, commentaar bij gebeurtenissen, en alle ander zaken die ik relevant vind voor Nederlands Bijbelvertalingen